Business4Students

Business4Students is het inspirerende event dat ondernemers en studenten aan elkaar verbindt door een pitchwedstrijd, waarbij studenten hun ondernemende ideeën presenteren aan coaches (ervaren ondernemers) en een jury.

Dit jaarlijks terugkerend evenement wordt georganiseerd door onderwijsinstellingen, organisaties en ondernemers in de regio Meppel en Zwolle. Business4Students is een initiatief van de Regiocampus, met als missie: ‘leren ondernemen en ondernemend leren’ stimuleren door jongeren en ondernemers in de regio met elkaar te verbinden.

Business4Students 2022

Dit jaar groeit Business4Students naar een 2.0 versie!

Je kunt nu je pitch insturen en hiermee deelnemen aan Business4Students. Stuur je pitch van max 1 1/2 minuut naar info@regiocampus.nl en verzeker je van deelname aan hét event in juni! Na aanmelding worden de beste pitchers geselecteerd voor deelname aan Business4Students.

Op donderdag 18 november 2021 zijn we gestart met een digitale kick off van Business4Students, tijdens de Global Entrepreneurshipweek Zwolle. De kick-off bestond uit een collegetour met Gino Spijkerman, eigenaar van Interstage. Het bedrijf dat onder andere grotere podia bouwt in Nederland en Europa, zoals het Songfestival en de Zwarte Cross. Gino nam de aanwezigen mee in hoe hij is begonnen en uitgegroeid tot een succesvol ondernemer. De presentatie was in handen van Martin Schoonheim, ondernemer en voorzitter van bedrijvensociëteit A37 & de verkiezing van Drents ondernemer van het jaar.

Natuurlijk keken we tijdens de kick off vooruit naar hét event Business4Students op 1 juni 2022.

Programma

  • Twee masterclasses over het maken van een businessplan & marketing, aangeboden door de organisatie Ik Ben Drents Ondernemer.
  • Pitchtraining tijdens de masterclasses.
  • Het Business4students event is op 1 juni. Tijdens het event kan het volgende gewonnen worden:
    • Coach (ervaren ondernemer), die na het event in minimaal twee afspraken de student begeleidt.
    • Er worden 3 studenten geselecteerd, die een half jaar ‘studentstarterbegeleiding’ winnen van Ik Ben Drents Ondernemer. Dit bestaat uit maandelijks een persoonlijk business development gesprek, tweewekelijks een stand-up met ondernemers en medestudentstarters en toegang tot ‘Academy events’.
    • Tot slot wint de beste pitcher een cheque van €500,- euro, aangeboden door de Rabobank MSS, die geïnvesteerd moet worden in het (nog te starten) bedrijf van de ondernemende student.
  • Wil je meedoen aan de kick off en/of het event? Geef je op als deelnemer of toeschouwer via info@regiocampus.nl

Ambassadeurs

De volgende onderwijsinstellingen nemen deel aan het evenement: RSG Stad en Esch, Drenthe College, Deltion College, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa en CSG Dingstede. Verder zijn onder meer Rabobank MMS, Gemeente Meppel en Regiocampus actief in de organisatie van het evenement.

Meer weten of het event bezoeken?

Houd de website in de gaten en volg Business4Students op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

Meer posts