Ons verhaal

Startup Regio Zwolle brengt startups en scale-ups samen, biedt ze een podium en probeert ze verder te helpen. Startup Regio Zwolle is een regionaal onafhankelijk platform. Samen bouwen we aan een sterk regionaal netwerk, zodat startups en scale-ups blijven ontwikkelen en (door)groeien in Regio Zwolle.

Startup profiel

Waar kun je een startup aan herkennen?

 • Innovatief product of dienst

  Een startup heeft een nieuw product, een dienst of een vernieuwende twist gegeven aan een bestaand product of een dienst.

 • Schaalbaar businessmodel

  Een startup kan snel groeien, ze kunnen opschalen in korte tijd.

 • Zoekend

  Een startup is bezig met testen en valideren, de definitieve vorm van het bedrijf staat nog niet vast. Een startup is jonger dan 5 jaar vanaf de marktintroductie.

 • Gedreven door technologie

  Een startup maakt met behulp van technologie een snelle en sterke groei mogelijk.

 • Startup mentaliteit

  Het team heeft geen 9 tot 5 mentaliteit, “alles of niets”. Een startup is altijd bezig met de volgende investeringsronde.

We bekijken de aanmeldingen van startups aan de hand van de bovenstaande kenmerken.

Regio Zwolle

Regio Zwolle bestaat uit 22 gemeenten in de provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland en Drenthe. De regio is een perfecte voedingsbodem voor een goede startupcommunity. Dit komt onder andere door een goed economisch klimaat en de samenwerkingen tussen onderwijs, overheid, onderzoek en ondernemers.

Samenwerking

Startup Regio Zwolle, ZWINC en Kennispoort Regio Zwolle werken samen om startups te inspireren, informeren maar vooral met elkaar in contact te brengen.