Test jouw duurzame innovatie afkomstig uit Regio Zwolle op Bevrijdingsfestival Overijssel

Vier startups uit Regio Zwolle krijgen de kans om via Innofest hun innovatie kosteloos te testen tijdens Bevrijdingsfestival Overijssel op vrijdag 5 mei 2023. Vroegtijdig testen in de praktijk brengt belangrijke innovatieve oplossingen sneller én succesvoller op de markt. Innofest werkt het komende seizoen samen met ZWINC, Kennispoort Regio Zwolle en de gemeente Zwolle. 

Testen, testen, testen 

Negen op de tien innovaties falen, omdat een prototype onvoldoende is getest voordat het de markt opgaat. Dit kost ondernemers een hoop tijd, geld en energie. Daarom helpt Innofest startups bij het maken van een succesvolle test en koppelt Innofest deze aan living labs. Dit zijn testlocaties die zo dicht mogelijk bij de realiteit komen. Meer informatie over Innofest vind je hier.   

Hoe ziet het proces eruit?

In drie workshops (Innolessen) bereiden de ondernemers samen met een testexpert hun testcase voor. Na de derde workshop testen zij hun innovatie op het festival. Daarbij worden zij geholpen met de productionele en logistieke organisatie en ontvangen ze budget voor onkosten. Na afloop volgt een data-analyse en krijgen de startups advies over hoe de prototypes verbeterd kunnen worden, zodat zij meer kans maken op succes op de markt.

Aanmelden

Wil jij aan dit programma meedoen? Meld je hier aan voor Innofest. Je kunt je aanmelden tot woensdag 1 maart 2023 . Na je aanmelding nemen wij contact met je op. De deelnemende startups gaan door een selectieproces. Elke startup die deelneemt krijgt de kennis die ze nodig hebben bij het opzetten van een testcase. Uiteindelijk mogen vier startups uit Regio Zwolle hun innovatie ook kosteloos testen bij Bevrijdingsfestival Overijssel. 

Contact

Heb je vragen? Of wil je hulp bij jouw aanmelding? Mail dan naar Roy van Enkhuijzen via roy@kennispoortregiozwolle.nl of bel 038 202 2020.

Meer posts